این جلد سوّم از مجموعه هفت جلدی جامعهشناسیِ مردم مدارِ انتقادی است که قابل خرید آنلاین و کتابفروشی هاست.
سایزمیک به معنی بستر و زمین و شرایطی است که مهیای هر لحظه لرزه ها و پس لرزه ها و ... است. معتقدم که ایران متشکل از گسل های ملیت-قومی متعدد و لرزه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادیِ بسیاری است و در کل شرایط استرس زا، کمترقابل پیش بینی و سرمایه گذاری است که تلوتلوخوران در حال حرکت و تکاپوی عمومی می باشد.
جامعهشناسی مردم مدار انتقادی نظریه و مکتب نیست امّا نظرورزی و پژوهش می کند، روش نیست امّا از همه روشها بهره می گیرد و فراتر هم می رود، متعلق به مکان و زمان خاصی نیست امّا می تواند روی فرهنگ و مکان خاص بومی سازی شود، مرحلهای از جامعهشناسی نیست امّا کرداری است متعهدانه، مشارکتی و دموکراتیک. فن خطابه و سخنوری نیست امّا علمی است برای مردم جهت داشتنِ بینش جامعهشناختی نسبت به جامعه و مسائلش. در عوض، جامعه شناسی مردم مدار انتقادی، بینشی بازاندیشانه است که بر مدار مسأله میچرخد، دانش سهیلگر برای مردم و آگاهی بخشی منتقدانه به جامعه است نه خوش خدمتی به دولت و بازار و گروه های ذی نفوذ با منافع خاص. برای از بین بردنِ سلسله مراتب، سلطه و حکومت پذیر نشدن، بنحوی بی وقفه خصلت انتقادی نسبت به نیروهای سرکوبگر بویژه دولت و بازار و هم ادراکات عامیانه دارد.
مسائل مختلف ایران، طی یک دهه از دیدگاه جامعه شناسی مردم مدار انتقادی فوق، مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند. مسائل کتاب، نوع نگرش و ورود به مسائل، راهکارها و تکنیک های جامعه شناختی و پژوهشگری آن می تواند برای هر دغدغه مندی در زمان و مکان های مختلف، مفید واقع گردد.